16 de març 2010

L’EQUIP DOCENT DEL GAUDÍ S’ADHEREIX A LA VAGA

Aquest dimecres, 17 de març, seguint la convocatòria de vaga feta pels cinc sindicats d’ensenyament (Ustec-Stes, CCOO, Aspec-SPS, Fete-UGT i CGT), la nostra escola estarà de vaga. Així ho va informar la Direcció del centre a les famílies el divendres passat en un comunicat que va repartir als alumnes.

El motiu de la vaga és protestar contra la política educativa del Departament d’Educació de la Generalitat. De fet, ja és la quarta vaga dels docents de les escoles públiques d’aquesta legislatura després de les de febrer i novembre de 2008 i la de març de 2009.

La Direcció de l’escola ens demana que no portem a l’escola els alumnes de les classes de P4A, P4B, P5B (per la tarda), 1rB, 3r, 4t, 5è i 6è en solidaritat amb el professorat que aquest dia estarà exercint el seu dret a la vaga. Els nens i nenes que per necessitat imperiosa de les famílies hagin d’anar al centre romandran fent esbarjo sota la vigilància d’un professor. De fet, des d’Educació s’obliga a les escoles a garantir uns serveis mínims i aquests es cumpliran.

D’altra banda, als alumnes fixos de menjador se’ls descomptarà un dia complet del servei en el proper rebut.

Us adjuntem el comunicat de l’escola en el que s’expliquen els principals motius de la vaga.

Òbviament, com a AMPA de l’escola lamentem la convocatòria de vaga per tot el que aquesta suposa: pèrdua de classe pels alumnes, dificultats personals per deixar els nostres fills i filles a càrrec d’algú el dia de vaga (no tothom té avis o àvies amb qui deixar-los i ha de demanar un dia de festa a la feina), etc. D’altra banda però som crítics també amb algunes decisions preses pel Departament d’Educació com ara la setmana blanca de vacances al mes de febrer o març, ja que la responsabilitat per organitzar-la s’ha traspassat als Ajuntaments i les AMPA’s i, de moment, hi ha un gran desconeixement al respecte.

3 Comments:

Anònim said...

hola, una pregunta: sabeu si el servei de menjador funciona o no pels nens que es quedin o bé per aquells que són fixos i puguin anar a dinar i després tornin a marxar?

AMPA CEIP A. GAUDÍ said...

Des de l'escola ens han confirmat que sí que hi ha servei de menjador com un dia normal. Els nens que vagin a l'escola podran per tant quedar-se a dinar. Si són fixos del servei de menjador i no venen se'ls descomptarà el dia en el preu del servei. En cas que els nens no vagin a l'escola el dia de la vaga però vulguin anar al menjador, cal avisar l'escola al matí per tal que els tinguin en compte per a la previsió del dinar.

Gràcies,

AMPA CEIP A. GAUDÍ said...
L'autor ha eliminat aquest comentari.