18 de febr. 2013

Famílies, us animeu a fer compost a casa?

L'Ajuntament ha posat en marxa una campanya per promoure entre la ciutadania la creació de compost a partir dels residus orgànics domèstics. Es necessiten persones voluntàries disposades a autogestionar les restes de menjar i plantes que generin a casa seva per transformar-los en adob vegetal. 

Els participants interessats rebran prèviament una xerrada formativa, en la qual tècnics mediambientals els explicaran com fer servir el compostador. També se'ls donarà de forma gratuïta un compostador domèstic o de jardí, en funció de l'espai de que disposin al seu domicili, per tal d'iniciar el compostatge. A més, rebran dues visites de seguiment per comprovar que tot funciona, i per solucionar possibles dubtes. L'únic cost per als ciutadans i ciutadanes que se sumin al projecte és el temps que hauran de dedicar a fer el reciclatge, que s'estima en uns 30 minuts a la setmana

Als voluntaris i voluntàries se'ls cedirà el compostador durant un any. Durant aquest temps tindran un assessorament continu per telèfon o per correu electrònic. Passat un any, les persones que vulguin continuar amb la iniciativa, podran quedar-se el compostador en propietat. 

Les persones que vulguin ser compostaires hauran d'enviar el seu nom i cognoms, domicili i telèfon de contacte a l'Oficina de Serveis Ambientals osa@santfeliu.cat 

Animeu-vos!! Els nostres fills i filles ja ho fan amb el compostador de l'escola. Segur que els encantarà poder fer-ho també a casa!!

0 Comments: