30 de nov. 2011

LA FAPAC RECLAMA LA SISENA HORA AL PARLAMENT

La Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (Fapac) va presentar dijous passat, 24 de novembre, una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per tal que el Govern modifiqui la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i recuperi la sisena hora 'per tal d'igualar realment les condicions d'escolarització'. Aquest dimarts s’ha sabut que el Parlament ha admès a tràmit la ILP.

La Fapac va presentar la ILP al Parlament sota el títol 'Per la igualtat d'oportunitats en el sistema educatiu català' i se centra en la idea que tots els centres que reben fons públics han de tenir la mateixa oferta educativa. Parteixen de la base que això no passa, ja que els centres concertats mantenen la sisena hora mentre que els públics l'han eliminat.

La Fapac ha defensat que aquesta hora de més és una mesura 'clau per garantir l'equitat en el sistema educatiu català, a més d'una eina útil per corregir una tendència negativa pel que fa a resultats acadèmics'. La federació ha dit que només entén la seva supressió 'no per raons econòmiques sinó pe raons pedagògiques'.

Una vegada superades les proves de legalitat del procés i rebut el vistiplau de la comissió de control, els promotors tindran 120 dies hàbils --ampliables a 60 més-- per recollir les 50.000 signatures necessàries perquè s'iniciï o no la tramitació parlamentària.

3 Comments:

Anònim said...

A on tinc que signar?

Montse Cortes (Mare de 1er i 3er)

AMPA CEIP A. GAUDÍ said...

Adheriu-vos a la campanya de la Fapac aquí:

http://www.fapac.cat/si-a-la-sisena-hora

sònia p. said...

El que és fort és que els centres concertats rebin diners públics, però en canvi després fan el que volen, mentres que els centres públics deixen de rebre aquests diners i han de regir-se pel que diu l'Administració...És una mica contradictori tot plegat i sobretot és discriminatiu per l'EScola pública! Jo no ho entenc,la veritat.

Sònia (mare de P-4 i de 1er).