18 de nov. 2010

VOLEU LA JORNADA INTENSIVA AL JUNY?

Com ja us vam informar en aquest bloc, el Departament d'Educació va anunciar la setmana passada que oferia la possibilitat a les escoles de recuperar la jornada intensiva al juny. Davant aquesta novetat l'escola ha convocat un Consell Escolar Extraordinari el proper dimecres, 24 de novembre, en el que es votarà si el Gaudí recupera la jornada intensiva al juny o no. Al Consell Escolar hi ha un representant de l'AMPA que haurà de votar la mesura, per això ens agradaria conèixer l'opinió de les famílies al respecte.

Per aquells que no ho sàpiguen la jornada intensiva implica que l'horari de les classes seria per a tots els alumnes de l'escola de 8.45 a 13 h (únicament durant el mes de juny). Es garanteix el servei de menjador, com en anys anteriors, amb les dues opcions fins les 15 h (amb el preu de Primària) o fins les 16 h (amb el preu d'Infantil). Des de l'AMPA organitzaríem el servei d'acollida de tarda de 16 a 16.45 h perquè les famílies que ho necessitin vagin a buscar els seus fills i filles a l'hora habitual de sortida. El preu de l'acollida és d'1,50 €/dia i el cost és a càrrec de cada família.

En cas que s'aprovi fer jornada intensiva al juny, l'escola mirarà d'ampliar les excursions que ara estaven planificades per fer només durant el matí. Podria ser però, que s'hagi de demanar més diners a les famílies si el preu de les sortides augmenta per utilitzar els serveis d'autocar durant més hores.

Per últim, informar-vos que en el Consell Escolar Extraordinar també es determinarà el dia d'inici de la jornada intensiva. Hi ha dues opcions: el dilluns 6 de juny o el dimarts 14 de juny (recordeu que el divendres 10 és festiu de lliure disposició i el 13 de juny també és festiu perquè se celebra la 2a Pasqüa).

MOLT IMPORTANT: Deixeu els vostres comentaris en el bloc o a la bústia de l'AMPA. Ens interessa saber què opineu com pares/mares del Gaudí!

10 Comments:

Anònim said...

Hola a tots!!

Començo el debat :-)

Yo en principio estoy en contra por 2 motivos:

1. Son menos horas 'lectivas'. Sé que mi hijo tiene 3 años y por lo tanto todavía no está estudiando una carrera, pero es el hecho.
Con los 2 meses y medio de vacaciones tienen más que suficiente, creo yo.

2. Los padres que tienen la suerte de haber conservado el trabajo, necesariamente tienen que pagar 1,50 € al día extra. No es mucho, pero...
(Ya es bastante difícil para algunos poder plegar antes de las 16:45, con la consiguiente obligación para los abuelos (¿y los que no tienen abuelos?) ).

Evidentemente, si la mayoría opina favorablemente, lo aceptaré.

Si bien no sé que quieren decir con la frase "Que les families estiguin d'acord".
¿Unanimidad? ¿Mayoría?

Dennis Teuling
(pare del Kylian - P3A)

Anònim said...

Aclaración: *Para evitar malos entendidos*
Con "Los dos meses y medio de vacaciones" me refería, evidentemente, a los niños.

Salutacions,
Dennis.

Eva said...

Si se hace la reducción de jornada se tienen que ajustar las horas compensatorias en el resto de curso.

Unknown said...

Hola,
Yo, al igual que Dennis, opino que no se tendría que hacer la jornada intensiva este año (el próximo ya se verá), puesto que ya se había decidido así (ya sea por imposición de la Generalitat).
Demasiados problemas tenemos ya los padres que por suerte o desgracia tenemos que trabajar para "combinar" la famosa semana blanca como para ahora tener que pensar en con quién podemos "colocar" al niño durante junio o pagar por ello.
Eva, madre de Jordi de 1ºB

Anònim said...

yo si que estoy a favor de la jornda intensiva. Alguien de vosotros se ha parado a pensar lo que les va a costar e¡a los niños un mes de junio a las 3 de la terde salir de casa con la calor que hace para ir al cole a estudiar?? vosotros/as en las oficinas estais muy bien con el aire acondicionado pero nuestros niños/as y sus pobres maestros /as no tienen a.a

Anònim said...

La teoría de la calor es penosa. En casa muchas familias no tienen aire acondicionado. Y los que se tienen que quedar en el comedor y luego en acogida siguen sin tener aire acondicionado en el cole. Por favor, buscad argumentos mas válidos.

Montse said...

Jo estic a favor de la jornada intensiva. Les hores es compensen a la resta de l'any i a més faran les sortides de tot el dia. Podran anar a l'aquarium i veure'l (ara en 3 hores anar i tornar inclòs que podran veure?)i les sortides també són educatives.
Qui diria que no si a la feina li oferissin jornada intensiva?

Anònim said...

Jo estic d’acord amb la jornada intensiva perquè realment dintre de l’escola fa molta calor els nens que es queden al menjador i en acollida, entre els quals estan els meus, normalment surten al exterior just després de dinar i juguen fora fins l’hora de sortir, no estan tancats dintre de la classe passant calor. De tota manera entenc que les famílies no vulguin fer la jornada intensiva perquè el servei d’acollida s’ha de pagar. El que no m’agradat es el xantatge que han fet els professors amb el tema de les excursions perquè els que han sortit perjudicats han estat els nens.

Anònim said...

Jo estic en contra de la jornada intensiva, ja que l'horari de la meva feina no es gens compatible amb el de l'escola del meu fill; si a més a més, i afegim una reducció ... Fantàstic !!! Em tindre que saltar el dinar de tot el més de juny.

I referent a la calor, NO es un fundament vàlid, ja que en aquest mes la calor encara no apreta. I papas ... No heu anat vosaltres a l'escola quan ereu petits durant el mes de juny? Que passa, que en els països tropicals no s'estudia?

Anònim said...

No cal anar al tropic a Andalucia fan intensiu tot l'any.