17 de juny 2010

RESULTATS DE LA PROVA DE SISÈ DE PRIMÀRIA

Ahir es van fer públics els resultats de les proves realitzades els dies 5 i 6 de maig pels alumnes de 6è de primària a tot Catalunya. Dels resultats de les proves, realitzades a instàncies del departament d’Educació de la Generalitat, es poden treure les següents conclusions a nivell general:

- Un terç dels alumnes catalans que ara fan sisè i que l’any que ve començaran l’institut NO TENEN els coneixements mínims en matemàtiques, català, castellà i, sobretot, en anglès.

- En xifres generals, el 23,40% dels alumnes no han assolit el nivell en matemàtiques; el 28,40 % no assoleixen el nivell en català; en castellà no tenen el nivell el 29,80% dels alumnes; i en anglès, les xifres són pitjors ja que no arriben al nivell mínim el 35,50%.

- Es constata que el nivell socioeconòmic de les famílies és el principal condicionant dels resultats acadèmics dels fills.

- Els alumnes de les escoles privades i concertades tenen un nivell més alt de coneixements que els de les escoles públiques (on, per cert, es concentren la majoria d’alumnes estrangers, els que, en general, tenen més dificultats).

- Segons el conseller Ernest Maragall els “mals resultats” es deuen a l’augment de l’exigència de les proves, que han incorporat un dictat i l’anglès.

Els resultats de les proves es faran arribar a cada centre el 28 de juny. Abans, el dia 21 de juny, les famílies amb fills o filles que han fet la prova rebran els resultats particulars a casa. I és que els resultats són confidencials.


Consulteu al nostre apartat RECULL DE PREMSA les notícies aparegudes sobre el tema en alguns diaris.

2 Comments:

Anònim said...

hola, gràcies per publicar aquesta informació. és molt interessant realment. haurem de veure en què cal millorar a la nostra escola.

Anònim said...

Es lamentable que Cataluña esté en el puesto nº13 respecto al resto de provincias de España.