12 de maig 2010

ESTALVIEM EN LLIBRES AMB EL PROJECTE “GAUDÍ ÉS COMPARTIR”

A principi de curs ja es va anunciar i aprovar a l’assemblea de l’AMPA la voluntat d’engegar un projecte de socialització de llibres a l’escola. Doncs bé, tot i que encara no podem dir que sigui una realitat al 100%, el cert és que el projecte ja està en marxa. Es va aprovar la proposta realitzada per l’AMPA en el darrer Consell Escolar i fa unes setmanes varem presentar el projecte, que hem batejat amb el nom “Gaudí és compartir”, a la Generalitat amb l’objectiu de sol·licitar una subvenció que ens permeti engegar-lo el proper curs escolar.

En què consisteix el projecte? Es tracta de reaprofitar els llibres de text de manera que un mateix llibre s’utilitzi diversos anys per alumnes diferents.

Tenim un doble objectiu:
Reduir la despesa de les famílies en llibres de text i fer més sostenible i ecològica l’escola.

Començarem a poc a poc:
- Cada any l’escola (mitjançant la subvenció de la Generalitat) comprarà un dels llibres de text de la relació de llibres de cada curs de Primària (seran 25 llibres per curs o 50, si hi ha dos classes). Aquests llibres seran propietat de l’escola i es deixaran en concepte de préstec a les famílies que decideixin participar en el projecte.
- La participació és lliure i gratuïta. Només cal ser soci de l’AMPA i signar un compromís de cuidar el llibre i retornar-lo en bon estat a final de curs.
- L’objectiu és anar incorporant cada any nous llibres al projecte fins que al final les famílies només hagin de comprar els quaderns d’exercicis.

Com participar:
A la campanya de llibres us informarem de què cal fer per apuntar-se al projecte i de quins seran els llibres a socialitzar en el curs vinent.

Però atenció, tot això només serà possible en cas que la Generalitat ens doni la subvenció, que confiem que sí que ho farà.

1 Comment:

Anònim said...

Hola, sóc una mare que voldria agrair a tots els que esteu treballant per fer que la reutilització de llibres sigui possible a la nostra escola. Crec que és un pas súper important i que ja tocava. Moltíssimes gràcies!!