18 de març 2012

EL PATI, UN ESPAI VERD

Com sabeu, el Gaudí és una Escola Verda i, en el marc d'aquest projecte, el centre es va marcar l'objectiu de millorar el pati com espai verd. El projecte s'ha batejat amb el nom "El pati, un espai verd". La primera fase del projecte es va fer abans de Nadal i va consistir en la preparació i delimitació d'un espai que es va omplir amb terra adobada per convertir-lo en un jardí. L'espai de terra es troba just al davant de la porta principal d'accés a l'escola, entre la font i la tanca que separa l'aparcament. Aquesta acció es va poder dur a terme gràcies a una subvenció de l'Ajuntament de Sant Feliu de 200 € més una aportació de l'AMPA de 200 € i escaig.

La segona fase que ara es posa en marxa suposa la plantació per convertir l'espai en una zona enjardinada amb plantes autòctones aromàtiques i alguna heura enfiladissa. Però per fer-la possible, l'escola ha demanat la col·laboració de les famílies. El Comitè ambiental ha decidit que cada nen i nena de l'escola porti una planta. Cada classe portarà plantes d'una mateixa espècie per poder-les plantar fent un racó. I el més important, l'alumnat de cada curs haurà de tenir-ne cura fins que acabin les classes!

Us informem a continuació de les espècies que haurà de portar cada curs. Entre parèntesi us informem del nom en castellà per evitar confusions!

PLANTES AROMÀTIQUES

P3: farigola (tomillo)
P4A: lavanda
P4B: mentaP5: romaní (romero)
1rA: orenga (orégano)
1rB: poliol (poleo)
2nA: ruda 2nB: sàlvia
3rA: tarongina (melisa)
3rB: julivert (perejil)
4tA: marduix (mejorana)
4tB: maria lluïsa (maria luisa)
5è i 6è: heura de fulla petita i perenne (hiedra)

0 Comments: