19 de des. 2011

EL GAUDÍ JA TÉ EL DISTINTIU D'ESCOLA VERDA

Una comitiva formada per la directora de l’escola, mestres, pares i mares i diversos alumnes van viatjar el passat dimecres 23 de novembre fins a Tàrrega per recollir el distintiu que acredita oficialment l’escola Gaudí com “Escola Verda”. El lliurament del distintiu es va fer en el marc de la X Trobada d’Escoles Verdes organitzada per la Generalitat. El distintiu que ens han donat certifica que la nostra escola s’ha adherit al Programa Escoles Verdes i que està compromesa amb la sostenibilitat.


Com ens va explicar la Judith a principi de curs, la directora del centre, el distintiu no és cap premi pel que hem fet si no més aviat al contrari, és un compromís pel que hem de fer. Així que podem dir que a partir d’ara encara toca treballar una mica més de valent en tots aquells temes relacionats amb el medi ambient. I des de l’AMPA, ens comprometem a col·laborar-hi!


Cal dir que els nostres fills i filles ja fa temps que treballen a l’escola per la sostenibilitat perquè tot i que no fossim “Escola Verda” formem part del programa municipal Agenda 21 Escolar impulsat per l’Ajuntament de Sant Feliu. Aquest programa es va engegar el curs 2005-2006, i avui un total de 13 centres educatius de la ciutat ja en formen part. I encara us direm més, per tal de poder aconseguir el distintiu d'Escola Verda, cal que les escoles faci almenys dos anys que hagin estan integrats en el programa municipal de l'Agenda 21. Així doncs, ja fa temps que el Gaudí treballa temes com el reciclatge, l’estalvi energètic, la importància de les plantes, etc.


El distintiu d’Escola Verda s’atorga per un període de tres anys i després toca renovar-lo. El Gaudí ja disposa d’un pla estratègic per emprendre tot un seguit d’accions en favor del medi ambient durant els propers tres cursos.


I perquè tothom ho sàpiga, com el Gaudí participa en el programa municipal Agenda 21 Escolar i també en el Programa Escoles Verdes de la Generalitat, i resulta que aquests dos programes formen part de la Xarxa d'escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) que agrupa prop de 900 centres educatius d'arreu de Catalunya que treballen per a la sostenibilitat, doncs els nostres fills i filles es beneficien de les informacions i activitats que es generen des de les tres parts.

0 Comments: