27 de març 2012

ATURADA LA CAMPANYA DE RECOLLIDA DE SIGNATURES DE LA 6A HORA DE LA FAPAC

El Govern de la Generalitat ha decidit aturar el procés de la ILP (Iniciativa Legislativa Popular) “Per la igualtat d'oportunitats en el sistema educatiu català”, impulsada per la FaPaC per reclamar al Parlament que es torni a implantar la sisena hora a totes les escoles catalanes. La Generalitat denega la seva tramitació malgrat que la Mesa del Parlament va admetre la iniciativa fa uns mesos. Per frenar la ILP, el Govern al·lega l'increment de la despesa pressupostària que comportaria l'aplicació de la iniciativa. La FaPaC considera aquesta decisió un atemptat a la participació ciutadana i un atac al model d'escola pública catalana.

Justament, l'AMPA de la nostra escola va començar fa uns dies la recollida de signatures entre els pares i mares de l'escola, adherint-nos a la campanya de la FaPaC. Amb la iniciativa es pretén aconseguir una millora en l’equitat del sistema escolar i fer possible que tots els alumnes tinguin les mateixes oportunitats independentment del centre on estudiïn. L'objectiu era recollir 50.000 signatures que, són les mínimes necessàries per tirar endavant la ILP. Fins ara, segons la FaPaC, ja se n'havien recollit més de 15.000!.

Recordem les famílies que amb la supressió de la sisena hora cada alumne perdrà 175 hores de classe en finalitzar el curs 2011-2012; tot un curs sencer en acabar l’educació primària. A més, la seva eliminació ha comportat la pèrdua d’una part dels 3.000 llocs de treball creats quan es va instaurar la mesura mentre que d’altres estan en perill. El cost de la sisena hora és només d’un 2% del pressupost d’Ensenyament, és a dir, d’uns 100 milions d’euros per curs en relació a un pressupost total de prop de 4.600 milions d’euros per al 2012.

0 Comments: