21 de gen. 2013

Reunió informativa de les colònies

Un any més des de l’AMPA us proposem un cap de setmana de colònies obert als alumnes dels cursos de 1r a 5è.

Farem una reunió informativa el proper dijous 24 de gener, a les 16.45 h, a la sala de l’antic menjador.

Us informarem de la data prevista per la sortida, presentarem la casa de colònies, us explicarem la forma de pagament i resoldrem tots els dubtes que tingueu.

Durant la reunió hi haurà servei d’acollida disponible pels infants de les famílies sòcies de l’AMPA.


15 de gen. 2013

L'Ajuntament signa convenis amb les AMPA de vuit centres educatius públics

L'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, va signar ahir dilluns, 14 de gener, diferents convenis de col·laboració amb les AMPA de les set escoles públiques de primària de la ciutat i amb l'AMPA de l'institut públic Olorda. La presidenta de  l'AMPA de la nostra escola, Merce Medina, va signar el conveni en representació del Gaudí. L'objectiu dels convenis és regular la col·laboració i la coordinació entre l'Ajuntament i les associacions de mares i pares d'alumnes per tal de treballar plegats en la millora de l'èxit escolar.

L'Ajuntament, a través dels convenis, que seran vigents fins al 15 de juny de 2013, farà una aportació econòmica a cada AMPA per tal que pugui donar suport al llarg del curs a diferents projectes escolars. En concret, l'Ajuntament destinarà la quantitat de 61.740 € que es repartiran entre les diferents AMPA, en funció de la dimensió de cada centre i de les seves necessitats.

Amb els diners rebuts les AMPA es comprometen a aportar el monitor o monitora de les biblioteques escolars i a oferir aquest servei fora de l'horari lectiu. Les AMPA també organitzaran, mitjançant monitors especialitzats, sessions setmanals d'estudi assistit adreçades als alumnes que necessiten un reforç extraescolar. Un altre dels compromisos establerts és que les AMPA destinin part de l'aportació municipal als programes de reutilització de llibres de text. La col·laboració també inclou el suport de l'AMPA al programa d'Agenda 21 per millorar la sostenibilitat medioambiental del centre. Alhora, en alguns casos, com és el cas de l'AMPA del Gaudí, es finançarà amb les aportacions rebudes l'adquisició d'una pantalla digital pel centre. De fet, tots els temes recollits en el conveni ja s'estaven fent fins però en la majoria dels casos els gestionava l'escola perquè era qui rebia les aportacions econòmiques municipals. Ara la gestió i la responsabilitat sobre aquests temes recaurà en les AMPA. 

11 de gen. 2013

Ens preparem per participar a la rua de Carnaval de Sant Feliu

Un any més, us proposem participar tots junts a la Rua de Carnaval de Sant Feliu del proper dissabte 9 de febrer!! Nens i nenes, pares i mares, familiars i amics... tothom que tingui ganes de passar-s'ho bé i sortir a la rua amb l'AMPA de l'escola Gaudí, animeu-vos!!

Ja hem obert el termini per apuntar-se. El preu d'inscripció és de 17 € per als infants  i 20 € per als adults.

El divendres 18 de gener anirem a comprar el material per poder començar a fer les disfresses. Deixarem una setmana més de marge pels indecisos per apuntar-se, l'últim dia serà fins al divendres 25 de gener.

8 de gen. 2013

Monitora d'anglès al menjador

Avui dimarts, 8 de gener, s’ha incorporat una nova monitora per atendre als nens i nenes que es queden a dinar al menjador de l’escola. Es tracta d’una monitora molt especial perquè parlarà els infants única i exclusivament en anglès!!! 

La noia coordinarà el grup dels cursos de 2n a 6è i es dirigirà als nenes i nenes en anglès tant durant l’estona del dinar com quan facin les activitats d’oci. De fet, els alumnes es pensen que la monitora no sap ni una paraula ni de català ni de castellà, així segur que es veuen obligats a esforçar-se.

La proposta ha estat iniciativa de la Comissió de Menjador de l’AMPA que, davant la necessitat de contractar un nou monitor, va sol·licitar que aquest parlés en anglès amb l’objectiu de promoure l’aprenentatge d’aquesta llengua entre l’alumnat. Esperem que els nens i nenes guanyin en fluïdesa i vocabulari.