28 de març 2012

VAGA GENERAL

L’escola ens ha informat dels professors i professores que el dijous 29 de març exerciran el seu dret a fer vaga. En total són 14 mestres de diferents cursos i especialitats.

L'escola romandrà oberta però la direcció del centre ha informat que P4A, 1rB, 3rB i 4tA no tindran classe. L’escola demana que, en solidaritat amb el professorat, els alumnes d’aquestes classes no vagin a l’escola. Ara bé, les famílies que no tenen altre opció podran fer-ho, però els nens i nenes s’estaran al pati sota la vigilància d’un professor.

Es mantenen en funcionament els serveis d'acollida matinal, menjador i monitoratge del menjador i també les activitats extraescolars de la tarda organitzades per l'AMPA.

D’altra banda, als alumnes fixos de menjador de les classes que no es faran, se’ls descomptarà un dia complert del servei en el rebut. A més, els alumnes de 1r i 2n no realitzaran l’activitat de piscina.

27 de març 2012

ATURADA LA CAMPANYA DE RECOLLIDA DE SIGNATURES DE LA 6A HORA DE LA FAPAC

El Govern de la Generalitat ha decidit aturar el procés de la ILP (Iniciativa Legislativa Popular) “Per la igualtat d'oportunitats en el sistema educatiu català”, impulsada per la FaPaC per reclamar al Parlament que es torni a implantar la sisena hora a totes les escoles catalanes. La Generalitat denega la seva tramitació malgrat que la Mesa del Parlament va admetre la iniciativa fa uns mesos. Per frenar la ILP, el Govern al·lega l'increment de la despesa pressupostària que comportaria l'aplicació de la iniciativa. La FaPaC considera aquesta decisió un atemptat a la participació ciutadana i un atac al model d'escola pública catalana.

Justament, l'AMPA de la nostra escola va començar fa uns dies la recollida de signatures entre els pares i mares de l'escola, adherint-nos a la campanya de la FaPaC. Amb la iniciativa es pretén aconseguir una millora en l’equitat del sistema escolar i fer possible que tots els alumnes tinguin les mateixes oportunitats independentment del centre on estudiïn. L'objectiu era recollir 50.000 signatures que, són les mínimes necessàries per tirar endavant la ILP. Fins ara, segons la FaPaC, ja se n'havien recollit més de 15.000!.

Recordem les famílies que amb la supressió de la sisena hora cada alumne perdrà 175 hores de classe en finalitzar el curs 2011-2012; tot un curs sencer en acabar l’educació primària. A més, la seva eliminació ha comportat la pèrdua d’una part dels 3.000 llocs de treball creats quan es va instaurar la mesura mentre que d’altres estan en perill. El cost de la sisena hora és només d’un 2% del pressupost d’Ensenyament, és a dir, d’uns 100 milions d’euros per curs en relació a un pressupost total de prop de 4.600 milions d’euros per al 2012.

19 de març 2012

JORNADA A FAVOR DE LA GESTIÓ DE RESIDUS


L'entitat Cepa-Sant Feliu (Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius) organitza el proper dijous 22 de març, a les 20 h, a la Unió Coral, una Jornada de presentació de l'Estratègia Catalana pel Residu Zero. Durant la sessió es donaran algunes pautes i consells per saber com gestionar els residus tan a casa vostra com a la vostra entitat.

Vivim en una societat el model de consum de la qual genera una gran quantitat de residus que després s'han de gestionar. Això ocasiona greus problemes de contaminació i de malbaratament de recursos la qual cosa ens hauria de fer reflexionar per trobar alternatives a aquest model.I a l'escola Gaudí, com Escola Verda que som, tot això ens interessa, així que us animem a participar!

Per facilitar l'organització de la Jornada, l'entitat demana confirmeu la vostra assistència al telèfon 676 715 147 (Joel Carreras) o enviant un mail a cepasantfeliu@gmail.com

18 de març 2012

EL PATI, UN ESPAI VERD

Com sabeu, el Gaudí és una Escola Verda i, en el marc d'aquest projecte, el centre es va marcar l'objectiu de millorar el pati com espai verd. El projecte s'ha batejat amb el nom "El pati, un espai verd". La primera fase del projecte es va fer abans de Nadal i va consistir en la preparació i delimitació d'un espai que es va omplir amb terra adobada per convertir-lo en un jardí. L'espai de terra es troba just al davant de la porta principal d'accés a l'escola, entre la font i la tanca que separa l'aparcament. Aquesta acció es va poder dur a terme gràcies a una subvenció de l'Ajuntament de Sant Feliu de 200 € més una aportació de l'AMPA de 200 € i escaig.

La segona fase que ara es posa en marxa suposa la plantació per convertir l'espai en una zona enjardinada amb plantes autòctones aromàtiques i alguna heura enfiladissa. Però per fer-la possible, l'escola ha demanat la col·laboració de les famílies. El Comitè ambiental ha decidit que cada nen i nena de l'escola porti una planta. Cada classe portarà plantes d'una mateixa espècie per poder-les plantar fent un racó. I el més important, l'alumnat de cada curs haurà de tenir-ne cura fins que acabin les classes!

Us informem a continuació de les espècies que haurà de portar cada curs. Entre parèntesi us informem del nom en castellà per evitar confusions!

PLANTES AROMÀTIQUES

P3: farigola (tomillo)
P4A: lavanda
P4B: mentaP5: romaní (romero)
1rA: orenga (orégano)
1rB: poliol (poleo)
2nA: ruda 2nB: sàlvia
3rA: tarongina (melisa)
3rB: julivert (perejil)
4tA: marduix (mejorana)
4tB: maria lluïsa (maria luisa)
5è i 6è: heura de fulla petita i perenne (hiedra)

7 de març 2012

XERRADA SOBRE ANORÈXIA

El proper dimecres 14 de març, a les 19 h, tindrà lloc a la Torre del Roser de Sant Feliu (al costat de la Biblioteca Montserrat Roig), la xerrada "Anorèxia i pubertat. Créixer no està de moda?".

La xerrada-col·loqui està organitzada per l'associació EBA i hi participaran en qualitat de ponents un psiquiatra i un psicòleg entesos en el tema.