31 de maig 2011

EL COMITÈ MEDIAMBIENTAL DEL GAUDÍ PARTICIPA EN LA TROCAMBA




El passat 19 de maig es va celebrar al Palau Falguera la 1a TROCAMBA, Trobada de Comitès Ambientals d'Alumnes de les escoles de Sant Feliu.
La TROCAMBA va reunir els tutors i tutores ecològics o mediambientals de totes les escoles i instituts de la ciutat que participen en el programa Agenda 21 Escolar municipal.

De la nostra escola hi van anar els tutors i tutores de les classes de 3r a 6è: l'Albert Sallent, la Mònica Corral, la Inés Rodríguez, la Núria Campos, el David Moreno, la Romina Techera, el Pau Guilabert, el Fali Escalante, el Youssef El Asri i el Marc Barroso.

Els alumnes i professors del Comitè Ambiental del Gaudí van explicar a les altres escoles com s'organitzen i els van explicar com van crear les graelles amb les que fan el seguiment de les classes per ser més ecològics i respectuosos amb l'entorn. També van explicar la creació dels CUBIS que hi ha a les classes i al pati per ajudar-nos a reciclar.

D'altra banda, les altres escoles de Sant Feliu també van explicar els seus projectes i iniciatives. D'entre totes les que van escoltar, el Comitè Ambiental del Gaudí ja ha fet una llista amb aquelles que els agradaria fer realitat de cara al curs vinent:

Fer un hort ecològic
Fer un jardí amb roses
Plantar arbres fruiters
Fer tallers sobre la natura: d'aigua, plantes, etc.
Fer compostatge
Un pessebre o un tió amb material reciclat
Apadrinar un parc
Un mercat d'intercanvi de joguines
Concurs de cartells amb consells ecològics

A la TROCAMBA els alumnes del Gaudí també van participar en quatre tallers sobre l'energia que els van agradar molt. El curs vinent creuen que seria interessant que a l'escola es pugués estudiar més com estalviar energia i com utilitzar l'energia solar. I òbviament, esperen repetir l'experiència amb una segona edició de la TROCAMBA!

0 Comments: