28 de març 2011

PROJECTE D'HÀBITS SALUDABLES

L'equip directiu de l'escola Arquitecte Gaudí i l'AMPA treballem conjuntament des del curs 2010-2011 en la promoció dels hàbits saludables entre els infants i les famílies del centre.

El projecte inclou tres àmbits d'actuació:


HÀBITS ALIMENTARIS: L'objectiu és promoure una alimentació saludable i informar les famílies sobre la importància de seguir una dieta variada i equilibrada.


HÀBITS HIGIÈNICS: Volem que els alumnes adquireixin els hàbits d'higiene bàsics que continuaran fins a l'edat adulta.


ACTIVITAT ESPORTIVA: A través de la promoció de l'activitat física lluitarem contra el sedentarisme i l'obesitat infantil.



A QUI ENS DIRIGIM:


El projecte va dirigit a tot l'alumnat (des dels alumnes de P3 fins als de 6è) i també a totes les famílies de l'escola.


EN QUÈ ESTEM TREBALLANT:


ELS DIMECRES 'DIA DE LA FRUITA': Des del 24 de novembre de 2010 tots els nens i nenes de l'escola porten cada dimecres fruita per esmorzar a l'escola. Amb aquesta iniciativa que, ha tingut força bona acollida entre els alumnes, volem incentivar els infants a menjar fruita.


XERRADES A LES FAMÍLIES: El 2 de desembre de 2010 l'escola va oferir una xerrada-col·loqui sobre l'alimentació saludable, a càrrec de la Fapac. En la mesura del possible, programarem noves xerrades al llarg del curs.


CAMPANYA CONTRA ELS POLLS: Abans de les vacances de Nadal vam posar en marxa la campanya 'Comencem l'any sense polls' per conscienciar les famílies sobre la necessitat de fer el tractament contra els paràsits als seus fills i filles aprofitant el parèntesi de les festes.


PÍNDOLES INFORMATIVES: En el blog de l'AMPA anirem publicant periòdicament informació relacionada amb l'alimentació com ara: propietats i beneficis de determinats aliments, dades sobre fruites de temporada, receptes de cuina per a nens i nenes, articles de premsa, etc.


ACTIVITATS: Estem valorant la possibilitat d'organitzar sessions de 'berenars saludables i jocs' per als infants i les seves famílies o activitats esportives familiars al pati fora de l'horari escolar.

1 Comment:

Anònim said...

Com a Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica i ex-alumna de l'escola,trobo molt acertat que cada vegada a les escoles estigui més present la preocupació per l'alimentació i la nutrició dels infants. Em sembla molt interessant la iniciativa que esteu seguint de fomentar l'alimentació saludable mitjançant els tallers, xerrades, potenciant el consum de fruita,etc amb la finalitat d'inculcar uns correctes hàbits alimentaris als més petits (i a les famílies) perquè se'ns dubte repercutirà en benefici de la salut de tots plegats.

Salutacions,


Virginia