21 de febr. 2011

ACORDS DEL COMITÈ AMBIENTAL DE L'ESCOLA

El passat dijous, 17 de febrer, es va reunir el Comitè Ambiental de l'escola i es van prendre diferents acords. Us resumim a continuació les principals coses que es van parlar:

1- Seguiment de les graelles mediambientals al febrer. En general totes les classes estan complint amb les pautes decidides pel Comitè Ambiental sobre el reciclatge a classe. Només s'ha detectat que a 5è s'havien despistat i no tenien el CUBI groc per reciclar envasos. D'altra banda, es detecta una nova problemàtica que és la manca de plantes a l'escola. Aquest tema es mirarà de solucionar durant el mes de març.

2- Nomenament dels substituts dels tutors ecològics. Es nomenen substituts dels tutors ecològics a tots els cursos per evitar que una classe es quedi sense representant mediambiental en cas de malaltia o absència del tutor.

3- Papereres del CUBI PLÀSTIC al pati. Una molt bona notícia és que ja estan enllestides les noves papereres grogues per a la recollida d'envasos de plàstic que s'instal·laran al pati de l'escola. Els alumnes de 5è i 6è les han pintades i han quedat d'allò més xules! Queda pendent definir el dia que s'instal·laran i s'inauguraran oficialment. Es vol fer un acte inaugural de debò: es tallarà una cinta vermella i es gravarà en vídeo per a la posteritat!

4 - Valoració del Dia de la Fruita. El Comitè Ambiental fa una valoració de la iniciativa i totes les classes estan d'acord en que és una experiència positiva. Endavant amb els dimecres d'esmorzar fruita!

5 - Boc'n'rolls per l'esmorzar. Els alumnes de 4rt, 5è i 6è estan molt contents amb els boc'n'rolls que utilitzen per embolicar l'esmorzar i que els van donar a través del programa de l'Agenda 21 de l'Ajuntament.

Seguirem pendents de la feina del Comitè Ambiental, a qui des de l'AMPA donem tot el nostre suport.

15 de febr. 2011

PRIMERA PISTA DE LES XXI JORNADES CULTURALS

Ja tenim aquí una nova edició de les Jornades Culturals del Gaudí. El tema d'aquest 2011 serà el cinema. I com ja és tradició, tornen els ENIGMES que haureu d'endevinar les famílies.

Cada 15 dies l'escola farà públic un enigma que amaga el nom d'un personatge de ficció d'una pel·lícula. Cada enigma tindrà cinc pistes que ens ajudaran a endevinar el personatge en qüestió.

El paper amb la solució caldrà dipositar-lo a la caixa que hi ha al vestíbul de l'escola.

Aquí van les pistes del primer enigma:

  • PISTA 1. El meu pare és un gripau, però és un secret.
  • PISTA 2. Surto a 4 pel·lícules i en sóc la companya del protagonista.
  • PISTA 3. M'agrada cantar, però quan ho faig... els ocellets exploten.
  • PISTA 4. Sóc princesa a "molt, molt, llunyà".
  • PISTA 5. Un encanteri, des que era petita, va fer que només amb un petó d'amor vertader, em transformés en la meva vertadera forma.

10 de febr. 2011

DESCOMPTES PER DESCOBRIR LA COMARCA EN FAMÍLIA

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat ha posat en marxa un any més una campanya de descomptes per poder visitar 9 espais turístics de la comarca. Per beneficiar-se de la promoció tan sols cal omplir un formulari a www.turismebaixllobregat.com/oci/tickets_form.asp i rebreu per correu al vostre domicili un cupó amb els descomptes.

La campanya proposa visitar la Colònia Güell, el Canal Olímpic, els Espais Naturals del Delta del Llobregat, el Parc Arqueològic de les Mines de Gavà, les Coves de Salnitre de Collbató, Catalunya en Miniatura, els Museus de ceràmica d'Esplugues, les Termes Romanes de Sant Boi i el Museu Agbar de les Aigües de Cornellà.

Sens dubte, una bona oportunitat per gaudir en família ben aprop de casa!

9 de febr. 2011

PARTITS AMISTOSOS DE FUTBOL SALA

Els nens i nenes que formen part del grup de futbol sala que s'entrena a l'escola com activitat extraescolar està participant aquest curs en diferents partits amistosos contra d'altres escoles de la ciutat. Aquests partits o trobades són un al·licient afegit pels infants que practiquen el futbol al Gaudí ja que a part de divertir-se, aprenen a valorar la importància del joc en equip, de l'esforç i del companyerisme, a més de saber que el que compta és participar, al marge de si es guanya o es perd.


Els partits són iniciativa de la Luci, la professora d'Educació Física del Gaudí, a qui agraïm un cop més el seu interès i la seva implicació per transmetre als nostres fills i filles tota mena de valors positius al voltant de l'esport.

Fins ara el grup de grans de futbol sala del Gaudí ha jugat quatre partits, l'últim aquesta mateixa setmana. Us detallem els resultats de cada jornada. Endavant Gaudí!!

  • 8 febrer 2011: Gaudí 7 - Nadal 1
  • 28 gener 2011: Gaudí 2 - Escola Esportiva Sant Joan Despí 2
  • 14 desembre 2010: Gaudí 5 - Falguera 7
  • 23 novembre 2010: Monmany 2 - Gaudí 7