15 de des. 2010

EL 22 DE JUNY, JORNADA CONTINUADA

Us recordem que el proper dimecres, 22 de desembre, serà l'últim dia d'escola abans de les vacances de Nadal i l'horari de les classes serà de 8.45 a 13 h per a tots els alumnes, tant si són d'Educació Infantil com de Primària. Així que l'alumnat que no es quedi a menjador sortirà a les 13 h.

El dia 22 hi haurà servei de menjador. S'ofereixen dos horaris en funció de les necessitats de les famílies:

1) Horari menjador de 13 a 15 h: 6,10 euros per alumnes fixos i 6,65 euros per eventuals
2) Horari menjador de 13 a 16 h: 6,95 euros per alumnes fixos i 7,65 euros per eventuals

De 16 a 16.45 h s'ofereix un servei d'acollida per als alumnes de menjador, al preu d'1,50 euros per alumne.

Les famílies usuàries del servei de menjador aquest dia han de retornar al tutor dels seus fills/es el full que ens van lliurar complimentat.
Ah, recodeu també que les classes tornen el 10 de gener de 2011 perquè el dia 7 és festa local a Sant Feliu.

ARRIBA LA FESTA DE NADAL

Un any més arriba el Nadal i, com sempre des de l'AMPA del Gaudí us proposem passar una tarda molt especial al pati de l'escola per celebrar tots junts les festes nadalenques. Així que aquest divendres, 17 de desembre, a les 18 h, el pati del Gaudí es convertirà en un gran escenari on podrem veure l'actuació dels diferents grups de ball que entrena el Real a la nostra escola.


Per tal d'ajudar-nos a passar el fred, hi haurà xocolata calenta amb melindros per a tothom (vaja, fins que s'esgotin les existències!). I acabarem la celebració amb l'esperada visita del Pare Noel que atendrà les peticions de tots els nens i nenes de l'escola.

Us hi esperem! Bones Festes a tothom!

8 de des. 2010

FESTIVAL DE NADAL 2010

Ja tenim data pel Festival de Nadal d'aquest any! Serà el dimecres 22 de desembre i es realitzaran dues sessions:

  • 9.30 h: Festival d'Educació Infantil (P3, p4 i P5)
  • 11.30 h: Festival de Primària (de 1r a 6è)
Totes les famílies poden assistir a l'espectacle que aquest any tindrà lloc al Casal Municipal de la Gent Gran (molt aprop de l'estació de tren).

I com ja és tradició, l'escola convoca a tots els pares i mares a cantar amb la Coral Gaudí, que també participarà en el festival. El primer assaig serà el dijous 9 de desembre, a les 16 h a l'aula d'informàtica de la 1ª planta.

Bon Nadal!

28 de nov. 2010

XERRADA D'ALIMENTACIÓ SALUDABLE

El proper dijous, 2 de desembre, a les 17 h, es farà a la biblioteca de la nostra escola una xerrada-col·loqui sobre l'Alimentació saludable. És una activitat adreçada a tots els pares i mares del centre que des de l'AMPA posem en marxa amb l'objectiu d'assessorar les famílies sobre l'alimentació més adient per als infants. De fet, la xerrada és una de les primeres activitats que tenim previst fer al llarg del curs per conscienciar les famílies sobre els hàbits saludables.
La xerrada serà impartida per una professional de l'àmbit que realitza aquests tipus de conferències a través de la Fapac. Òbviament l'assistència és lliure i gratuïta.
Us avancem algunes dades del contingut de la xerrada:
  • Alimentació en funció de les característiques dels infants en les diverses edats
  • Creixement i desenvolupament
  • Requeriments nutricionals
  • El menjador escolar
Per tal de facilitar la participació de les famílies hi haurà un servei d'acollida pels socis de l'AMPA. Retorneu el paper que us vam lliurar confirmant la vostra assistència abans d'aquest dimarts, 30 de novembre.

26 de nov. 2010

S'APROVA LA JORNADA INTENSIVA AL JUNY

El Consell Escolar Extraordinari celebrat aquest dimecres, 24 de novembre, va aprovar amb el votor a favor de les diferents parts (professorat, AMPA, Ajuntament, pares i mares amb representació) la instauració de la jornada intensiva a l'escola Gaudí al mes de juny de 2010. En concret, l'horari de les 8.45 a les 13 h es començarà a aplicar a partir del 6 de juny.

Durant el Consell Escolar, la direcció de l'escola va informar de que les excursions programades durant el curs s'intentaran ampliar perquè es facin al llarg del dia i no únicament al matí, que és com estaven programades fins ara. També es va dir que no es demanaran més diners a les famílies per al finançament de les sortides.

D'altra banda, aprofitem per donar-vos els resultats de l'enquesta realitzada per l'AMPA per conèixer l'opinió de les famílies sobre la jornada intensiva. Òbviament, el resultat de l'enquesta ha estat el que ha marcat el vot de l'associació en el Consell Escolar. Aprofitem per agrair-vos a tots la vostra participació i els vostres comentaris en el bloc.

RESULTATS DE L'ENQUESTA SOBRE LA JORNADA INTENSIVA:

S'han comptabilitzat 128 respostes de les famílies (tenint en compte que a l'escola hi ha 245 famílies, la participació ha estat d'un 52%):
  • 84 vots a favor (65,6%)
  • 31 vots en contra (24%)
  • 13 vots indiferents (10,1%)

24 de nov. 2010

PARTICIPEU EN LA COMPARSA DE CARNAVAL DEL GAUDÍ

Fa uns dies des de l'AMPA vam fer arribar a les famílies una nota informant-vos que un any més el Gaudí tindrà una comparsa pròpia a la rua de Carnaval de Sant Feliu. Estem començant a treballar en la preparació de la comparsa i per això necessitem saber quanta gent vol participar. Recordeu que aquest divendres, 26 de novembre, és l'últim dia per lliurar el paper a l'AMPA indicant quants membres de la vostra família voleu participar.


Per animar una mica als indecisos us direm que ens ho passem molt bé assajant el ball de la rua, disfressant-nos tots plegats com una gran família i, si pot ser, guanyant el concurs de comparses. L'any passat vam obtenir el 2n premi i l'anterior el 3r. Qui diu que no podem arribar a guanyar el 1r aquest any? Apunta't i ho descobrirem plegats!!

LA BIBLIOTECA DE L'ESCOLA JA ÉS OBERTA

Segurament molts de vosaltres ja ho heu vist amb els vostres propis ulls però per si algú encara no ho sabia, us informem que la biblioteca de l'escola torna a funcionar.

Els nostres fills i filles podran tornar a gaudir de la lectura tant en horari escolar com després de les classes. La nova bibliotecària és la Maria Fortuny, a qui donem la benvinguda al Gaudí. L'horari de funcionament del servei és de 14.45 a 18 h. Recordeu que teniu al vostre abast el servei de préstec, per tal que els infants puguin llegir contes i llibres de la biblioteca a casa!

EL DIJOUS 25, ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

Aquest és un recordatori per als pares i mares de l'escola perquè aquest dijous, 25 de novembre, vagin a votar a l'escola per elegir els seus representants al Consell Escolar. Aquest any hi ha tres candidats a les eleccions que opten a ocupar tres places, per tant, sembla que tots ells tindran fàcil la seva representació al Consell Escolar. Però malgrat això, cal que vosaltres, pares i mares, feu exercici del vostre dret i aneu a votar.

Els horaris per dipositar el vostre vot són: de 8.45 a 9.15 h; de 11.45 a 13.15 h i de 16.30 a 18 h. Les votacions tindran lloc a la biblioteca de l'escola. Per poder votar cal identificar-se amb el DNI, NIE o passaport.

Els candidats són:
  • Óscar Gutiérrez Revenga
  • Eva Mª Llorens Campos
  • Ruth Tormo Benavent

23 de nov. 2010

COMENÇA EL DIA DE LA FRUITA

Recordeu famílies que a partir d'aquest dimecres, 24 de novembre, es posa en marxa a l'escola el 'Dia de la fruita', una iniciativa impulsada des de la comissió ambiental de l'escola i des de la comissió d'hàbits saludables de l'AMPA per promoure el consum de fruita entre els nens i nenes del Gaudí.

Així, a partir d'ara tots els dimecres els nostres fills i filles hauran de portar per esmorzar a l'escola una peça de fruita. Els més grans, si tenen més gana, els hi podeu posar també un petit entrepà per complementar l'esmorzar.

És molt important la implicació dels pares/mares perquè el projecte funcioni, així que animeu als vostres infants a participar amb una actitud positiva, aneu introduint fruites variades perquè no sempre mengin el mateix. Als més petits, els podeu posar la fruita tallada en una carmanyola. Amb els més grans pacteu la fruita que volen portar i acordeu si volen portar-la rentada o tallada. Apostar per les fruites de temporada és una bona opció (mandarina, plàtan, poma, taronja...).

I recordeu, la fruita és font de salut!!

ES CONSTITUEIX EL COMITÈ AMBIENTAL DEL GAUDÍ

La nostra escola estrena aquest curs 2010-2011 un nou òrgan vinculat a temes mediambientals. Es tracta del Comitè Ambiental del Gaudí, ens creat a iniciativa de l'escola que està integrat per alumnes i professors. De fet, el Comitè està format pels tutors ecològics (12 alumnes que són els representants de cada classe) i per la comissió ambiental (4 professors, un de cada cicle educatiu, entre els quals hi ha també la directora).

L'any passat ja hi havia una comissió ambiental a l'escola que estava formada per dos professors i també hi havia tutors ecològics que eren alumnes de 5è i 6è. Amb la nova organització que ara es posa en marxa es vol aconseguir que els acords del Comitè Ambiental s'apliquin a tots els cursos per igual, amb la mateixa implicació. Alhora es pretén augmentar la participació dels alumnes i professors.

La direcció de l'escola ens ha proposat que l'any que ve l'AMPA participi també en el Comitè Ambiental. Quina bona idea, no? Des d'aquí fem ja una crida als pares i mares interessats en crear una Comissió Mediambiental a l'AMPA!


Aquí teniu els noms dels membres del nou Comitè Ambiental:


TUTORS ECOLÒGICS
  • P4 - Álvaro Navarro i Carla Guerrero
  • P5A - David Collado
  • P5B - Anna Gahete
  • 1rA - Gerard Hidrovo
  • 1rB - Yovany Vargas
  • 2nA - Javier Marín
  • 2nB - Sofia Kalu
  • 3rA - Inés Rodríguez
  • 3rB - Albert Sallent i Mònica Corral
  • 4t - David Moreno
  • 5è - Pau Guilabert
  • 6è - Youssef El Asri
COMISSIÓ AMBIENTAL (mestres)
  • Mireia Sala
  • Núria Solé
  • Eva Torres
  • Judith Flos

19 de nov. 2010

PLANTADA POPULAR D'ALZINES

El proper diumenge, 21 de novembre, a partir de les 10.30 h tindrà lloc al parc del Cerdanet de Sant Feliu una plantada popular d'alzines en el marc del Dia de Reforestació, organitzat per l'empresa Toyota amb el suport de l'Ajuntament i altres entitats.

Les famílies que hi vulguin participar rebran un kit de plantació i posteriorment es farà un pica-pica. Per participar cal inscriure's prèviament al web www.habiaunavezunbosque.com amb el codi de registre 102003.

Participeu-hi en favor del medi ambient!

18 de nov. 2010

VOLEU LA JORNADA INTENSIVA AL JUNY?

Com ja us vam informar en aquest bloc, el Departament d'Educació va anunciar la setmana passada que oferia la possibilitat a les escoles de recuperar la jornada intensiva al juny. Davant aquesta novetat l'escola ha convocat un Consell Escolar Extraordinari el proper dimecres, 24 de novembre, en el que es votarà si el Gaudí recupera la jornada intensiva al juny o no. Al Consell Escolar hi ha un representant de l'AMPA que haurà de votar la mesura, per això ens agradaria conèixer l'opinió de les famílies al respecte.

Per aquells que no ho sàpiguen la jornada intensiva implica que l'horari de les classes seria per a tots els alumnes de l'escola de 8.45 a 13 h (únicament durant el mes de juny). Es garanteix el servei de menjador, com en anys anteriors, amb les dues opcions fins les 15 h (amb el preu de Primària) o fins les 16 h (amb el preu d'Infantil). Des de l'AMPA organitzaríem el servei d'acollida de tarda de 16 a 16.45 h perquè les famílies que ho necessitin vagin a buscar els seus fills i filles a l'hora habitual de sortida. El preu de l'acollida és d'1,50 €/dia i el cost és a càrrec de cada família.

En cas que s'aprovi fer jornada intensiva al juny, l'escola mirarà d'ampliar les excursions que ara estaven planificades per fer només durant el matí. Podria ser però, que s'hagi de demanar més diners a les famílies si el preu de les sortides augmenta per utilitzar els serveis d'autocar durant més hores.

Per últim, informar-vos que en el Consell Escolar Extraordinar també es determinarà el dia d'inici de la jornada intensiva. Hi ha dues opcions: el dilluns 6 de juny o el dimarts 14 de juny (recordeu que el divendres 10 és festiu de lliure disposició i el 13 de juny també és festiu perquè se celebra la 2a Pasqüa).

MOLT IMPORTANT: Deixeu els vostres comentaris en el bloc o a la bústia de l'AMPA. Ens interessa saber què opineu com pares/mares del Gaudí!

15 de nov. 2010

CONTINGUT DE L'ASSEMBLEA GENERAL

El passat dijous, 11 de novembre, es va celebrar a la biblioteca de l'escola l'Assemblea General de l'AMPA. Per tots aquells pares i mares que no vau poder assistir, adjuntem la presentació que es va utilitzar durant l'acte.

Es tracta d'un document power point on trobareu els principals temes i dades que vam fer públiques durant la sessió.

Aprofitem per agrair l'assistència als pares i mares que van venir, així com a la directora de l'escola que un any més ens va donar suport a l'acte. Esperem que el document sigui del vostre interès.

12 de nov. 2010

EDUCACIÓ RESTABLEIX LA JORNADA INTENSIVA AL JUNY

El Departament d'Educació ha anunciat que els centres escolars podran tornar a implantar la jornada intensiva al mes de juny, tal com s'estava fent fins al curs passat. Sembla que el canvi (o almenys així ho justifica el Govern) es deu al nou decret d'autonomia del centres escolars que donaria potestat als directors per triar la jornada que prefereixen aplicar a les seves escoles durant el mes de juny.
Educació ha establert tres condicions perquè la voluntat de l'escola es pugui cumplir:
  • Comptar amb el consens de la comunitat educativa
  • Que les famílies dels alumnes hi estiguin d'acord
  • I que els representants municipals ho acceptin

A part, cal que es garanteixi el transport escolar i el servei de menjador.

Ara falta saber què es decideix a la nostra escola. Ahir precisament durant la celebració de l'Assemblea General de l'AMPA, la directora (que hi va ser present) va comentar que el més probable és que s'hagi de convocar un Consell Escolar extraordinari per aprovar la jornada intensiva. Quedarà saber també si això permetrà recuperar les excursions d'un dia. Us seguirem informant!

Per si voleu llegir el que en diuen els diaris, aquí teniu el RECULL DE PREMSA.

11 de nov. 2010

ELS DE P3 JA TENEN BLOC

Ja tenim en marxa un nou bloc vinculat a la nostra escola. Es tracta del bloc dels més petits de l'escola, els infants de P3, nascuts l'any 2007.


Felicitats des d'aquí a les mares emprenedores del projecte i gràcies per haver-vos sumat a la comunitat de blocaires del Gaudí.

9 de nov. 2010

CONVOCATÒRIA DE L'ASSEMBLEA GENERAL DE L'AMPA

Aquest dijous, 11 de novembre, a les 17.15h tindrà lloc a la biblioteca de l'escola l'Assemblea General de l'AMPA oberta a la participació de tots els socis i sòcies.

A l'Assemblea us informarem de les principals accions i projectes impulsats al llarg del curs passat (socialització llibres de text, activitats extraescolars, etc) i alhora us avançarem els nous projectes per al curs 2010-2011 (hàbits saludables, formació...). Com és habitual, també farem un repàs de l'estat de comptes de l'AMPA.

Us animem a participar a l'Assemblea anual de socis i sòcies i, de pas, us encoratgem també a fer-vos membres de la Junta de l'AMPA i a prendre partit més directament en les iniciatives que des de l'associació gestionem.

Us hi esperem!

TENIM XANDALLS DE L’ESCOLA EN TOTES LES TALLES

Des de fa uns dies ja podeu passar pel despatx de l'AMPA a buscar els xandalls de l'escola. Disposem de xandalls en totes les talles o sigui que no tindreu problemes per equipar els vostres fills i filles!

Les famílies que ja vàreu encarregar el material a final de curs, recordeu venir a buscar-lo. I aquells qui no teniu fet l'encàrrec el podeu gestionar ara. Recordeu que heu de fer el pagament dels xandalls prèviament al compte de la Caixa del Penedès de l'AMPA i portar el comprovant de pagament.
Aprofitem per informar-vos que des de fa uns mesos tenim com a novetat la samarreta blanca de màniga llarga.

Preus equipament:

  • Jaqueta hivern = 20 €
  • Pantaló llarg = 15 €
  • Samarreta màniga curta = 7 €
  • Pantaló curt = 8 €
  • Samarreta màniga llarga = 9 €
Per fer els pagaments podeu utilitzar qualsevol targeta o llibreta, tant si sou clients de la Caixa del Penedès com si utilitzeu targetes d'altres entitats. Els passos a seguir són els següents:
  1. Introduïu la vostra llibreta o targeta i premeu l'opció ALTRES OPERACIONS
  2. Trieu l'opció PAGAMENTS A TERCERS
  3. Introduïu el vostre número secret i premeu CONTINUAR
  4. Marqueu com a codi el número 142532 i premeu CONTINUAR
  5. Confirmeu que l'entitat és AMPA GAUDÍ i després premeu SÍ
  6. Dels conceptes que surtin a la pantalla premeu l'opció que desitgeu: XANDALLS SOCIS (us heu de fixar en l'import de la peça de roba que voleu):
  7. Per acabar, el caixer automàtic us lliurarà dos comprovants: un per a l'AMPA i l'altre per vosaltres

3 de nov. 2010

ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

Des d'ahir, 2 de novembre, està en marxa el procés de renovació parcial dels membres electes dels consells escolars dels centres educatius de Catalunya i, òbviament, entre ells, també el del Gaudí.

Per qui no ho sàpiga el Consell Escolar és l'òrgan de participació i decisió en el qual es troben representats tots els sectors de la comunitat educativa (professors, pares/mares, personal d'administració i serveis, equip directiu i Ajuntament).

El termini per presentar candidatures com a pares/mares del Consell Escolar va del 3 al 15 de novembre. Per ser candidat cal presentar la candidatura per escrit, el DNI/NIE o passaport i una fotografia de carnet al despatx de direcció de l'escola. El full reglamentat el podeu demanar a Secretaria.

El dia de les votacions del sector pares/mares serà el 25 de novembre.

25 d’oct. 2010

FESTA DE LA CASTANYADA

El proper divendres 29 d'octubre l'escola celebrarà la Festa de la Castanyada. Com ja és habitual els més petits (de P3 a 2n) es disfressaran de castanyers i castanyeres a la tarda. Els infants que es quedin a menjador hauran de portar la disfressa en una roba marcada amb el nom i les monitores de menjador els vestiran havent dinat.

Els alumnes dels cursos des de 3r fins a 6è celebraran la Castanyada amb jocs al parc del Llobregat durant la tarda del divendres, on es trobaran amb d'altres escoles de Sant Feliu.

Els nens i les nenes de parvulari rebran a la tarda la visita de la Castanyera i sortiran al pati a menjar castanyes i panellets. D'altra banda, els alumnes dels cursos més grans experimentaran durant la setmana què és això de fer panellets amb les seves pròpies mans. Les mestres us avisaran dels dies en què han de fer de cuiners per tal que els poseu un davantal.

Recordeu que al marge de la celebració, l'hora de recollida dels nens i nenes el divendres és l'habitual, a les 16.45 h.

Bona Castanyada!

22 d’oct. 2010

REUNIONS AMB EL PROFESSORAT

Aquí teniu una relació de les reunions que faran els tutors amb els pares de cada curs per tal de parlar de diferents aspectes organitzatius, de contingut, etc...del curs acadèmic que hem iniciat:


OCTUBRE

Dijous 14 1r
Dilluns 18 6è
Dimarts 19 5è
Dimecres 20 2n
Dijous 21 4rt
Dilluns 25 P5
Dimarts 26 CONSELL ESCOLAR
Dimecres 27 3r
Dijous 28 P4


Recordeu que si sou socis de l'AMPA podeu disposar del servei d'acollida per als vostres fills. Només heu d'omplir el formulari que els vostres tutors us han passat prèviament.

14 d’oct. 2010

DISPOSEU DE MATERIAL GRÀFIC O AUDIOVISUAL SOBRE L’EVOLUCIÓ DE L’ESCOLA GAUDÍ?

Des de l'Oficina Fem Barri de l'Ajuntament estan recopilant informació i material gràfic i audiovisual per a la preparació del que serà el segon documental d'"Històries dels barris". El documental, que està en fase de producció, explicarà la història dels barris de Can Calders i la Salut dels anys 80 fins a l'actualitat. Per aquest motiu, ens han demanat si podem fer una mica de difusió del tema entre la comunitat de pares i mares de l'escola perquè els agradaria incloure material que reflecteixi també l'evolució de l'Escola Gaudí durant aquest període. Els interessen sobretot vídeos però també fotografies o retalls de diaris.

Aporteu el vostre particular granet de sorra per fer realitat aquest gran projecte. Podeu fer arribar els materials a cancalders-lasalut@santfeliu.cat o adreçar-vos a l'Oficina de Fem Barri (riera de la Salut, 30-B). Les persones de contacte són Óliver Méndez o Miguel Serrano.

Doveu-vos pressa que el termini per rebre material finalitza el 25 d'octubre!

Si voleu saber més coses sobre la preparació del documental podeu accedir a: http://cancalderslasalut.blogspot.com/2010/03/els-barris-es-bolquen-en-les-seves.html

5 d’oct. 2010

EL BLOC I EL BUTLLETÍ DE L'AMPA, GUARDONATS EN ELS PREMIS SANT FELIU CIUTAT DIGITAL

Ja hi ha guanyadors dels Premis Sant Feliu Ciutat Digital 2010, guardons convocats per l'Ajuntament per fomentar la motivació de la ciutadania i del teixit associatiu en les noves tecnologies. I quina ha estat la nostra sorpresa en comprovar que el blog i el butlletí digital de l'AMPA han estat premiats amb el segon premi de la categoria 'Ús d'eines 2.0 en l'àmbit associatiu', el qual s'adreça específicament a les associacions i entitats sense ànim de lucre.

Aquesta notícia ens omple d'alegria i ens anima a seguir treballant en el projecte de comunicació de l'AMPA ja que veiem que la nostra feina té reconeixement més enllà de la pròpia escola. Moltíssimes gràcies al jurat del premi per haver reconegut la nostra feina i l'enhorabona a la resta de premiats del certamen!

I del premi, què podem dir? Són 300 € per l'AMPA que ens aniran genial per posar en marxa nous projectes!

NOVETATS EN LES EXTRAESCOLARS

Després d'haver fet el recompte de les preinscripcions a les activitats extraescolars que us hem oferit per aquest curs, us informem d'alguns canvis en la programació:
  • Canvia de dia el FUTBOL SALA per a grans (de 2n a 6è) que es farà els dimarts i els divendres, de 16.45 a 18.15 h. El preu serà de 20 € mensuals. L'activitat ha començat aquest dimarts 5 d'octubre però com encara hi ha places disponibles, s'hi poden apuntar més alumnes.
  • L'activitat de BÀSQUET també ha començat aquesta setmana. Es farà, tal i com estava previst, els dilluns i dimecres, de 16.45 h a 18.15 h. També hi ha places lliures.
  • Hi ha una sèrie d'activitats com PATINATGE, TAEKWONDO, TALLERS D'ART i INFORMÀTICA que encara no han començat perquè falten alumnes. Tots aquells que estigueu interessats en apuntar-vos a alguna d'aquestes activitats passeu-vos per l'AMPA per formalitzar les inscripcions.

26 de set. 2010

AFECTACIÓ DE LA VAGA GENERAL

Com ja deveu saber tots els pares i mares aquest dimecres, 29 de setembre, els sindicats han convocat una vaga general. La direcció de l'escola ens ha comunicat quins són els professors i professores que exerciran el seu dret a vaga, que són:
  • Angie Fernández (co-tutora de P3B i professora de castellà de 1r)
  • Ester González (co-tutora P5B)
  • Núria Solé (tutora de 1rA)
  • Ana Carroggio (tutora de 1rB)
  • Sònia Vera (tutora de 2nA)
  • Núria Ruiz (tutora de 2nB)
  • Josep Morte (tutor de 4t)
  • Glòria Saiz (tutora de 5è)
  • José Luis Buigues (tutor de 6è)
  • Montse Prieto (Informàtica de Cicle Inicial i reforç de Primària)
  • Joana Martos (tutora de la USEE d'Educació Infantil)
  • Pablo Garrido (professor de castellà i Plàstica CI)
  • Eva Torres (professora d'anglès)
  • Eva Mª Ruiz (professora d'E.E)
  • Joan Centelles (professor d'Informàtica de 3r a 6è)
  • Luci Escalante (professora d'Educació Física)
  • Gemma Bellisco (educadora USEE de primària)
  • Martha Llurens (educadora USEE de primària)
Degut a que tots aquests mestres faran vaga, la direcció de l'escola ha comunicat que els alumnes de 1rA, 1rB, 2nA, 2nB, 4t, 5è i 6è no tindran classe el dimecres 29 i, per tant, no han de venir a l'escola. Els alumnes d'aquests cursos que per necessitat imperiosa de les famílies vinguin a l'escola romandran al pati sota la vigilància d'un professor.

EXTRAESCOLARS 2010-2011

Ja disposem de l'oferta d'activitats extraescolars per al nou curs. Les inscripcions es podran fer a la seu de l'AMPA durant la setmana del 27 al 30 de setembre, de 16.45 a 18.15 h. Per cada activitat hi ha d'haver un mínim i un màxim d'alumnes. Us recordem també que per participar a les activitats cal ser soci de l'AMPA.

L'oferta per aquest curs és molt variada i inclou activitats esportives (futbol, bàsquet, taekwondo, gimàstica rítmica, ball, patinatge...), artístiques (taller d'art, dibuix/còmic...), també anglès, timbals o teatre, entre d'altres. A més, hi ha programades activitats per a mares i pares com és pilates i batuka. Els preus varien en funció de l'activitat i del nombre de dies en què aquesta es realitzi, i van des dels 14 € per les activitats d'un dia fins els 25 € de les que es fan dos cops per setmana.

Podeu veure el quadre d'activitats amb els horaris fent clic aquí. També us adjuntem el comunicat que hem lliurat a totes les famílies amb la informació sobre els objectius de cada activitat i els preus de les mateixes.

Animeu-vos a participar!

10 de set. 2010

LLUM VERDA AL PROJECTE ‘GAUDÍ ÉS COMPARTIR’

Per fi, aquest curs 2010-2011 al Gaudí posem en marxa la socialització de llibres de text. S’ha fet esperar però per fi el Departament d’Educació de la Generalitat ens ha confirmat que subvencionaran el projecte ‘Gaudí és compartir’ que hem impulsat conjuntament l’escola i l’AMPA.

Així doncs, totes aquelles famílies que s’han adherit al projecte, heu de saber que els llibres de text que havíem assignat a cada curs com a llibres a socialitzar, finalment no caldrà que els compreu. Els vostres fills i filles utilitzaran els llibres que els cedeix l’escola en concepte de préstec amb el compromís de tenir cura d’ells i retornar-los en bon estat a final de curs.

Si voleu participar en el projecte ‘Gaudí és compartir’ però no heu lliurat el full del compromís d’adhesió signat pels vostres fills/filles, passeu per la direcció de l’escola o per l’AMPA aquesta mateixa setmana.


Gràcies per la vostra col·laboració!

8 de set. 2010

308 ALUMNES COMENCEN LES CLASSES AL GAUDÍ

Aquest nou curs - que tot just acabem d’estrenar- l’escola Gaudí acollirà 308 alumnes, una mica més que el curs anterior degut a que aquest any de nou a P3 tenim dues línies.

El curs es presenta ‘mogut’ a conseqüència de l’aprovació del nou calendari escolar per part del departament d’Educació de la Generalitat. Des de l’AMPA som conscients de les inquietuds dels pares i mares davant la famosa setmana blanca que al Gaudí – i, en general a totes les escoles del Baix Llobregat - es farà del 7 a l’11 de març. Per això, tan aviat tinguem notícies sobre el tema us les traslladarem.

Pel que fa a la nostra escola, el curs també s’inicia amb petites novetats. La principal és la socialització de llibres de text que es posa en marxa a les classes de 1r a 6è; el canvi d’ubicació d’algunes de les aules de l’escola; així com la incorporació d’alguns mestres nous a l’equip de professors.

Per tal que estiguem tots el màxim d’informats, us detallem les aules que han canviat de lloc:

- A la planta baixa hi ha els dos P3. El P3B està situat on hi havia l'IGLÚ (l’aula de la USEE d'educació infantil). La USEE d'Infantil ara està a l'espai que ocupava el menjador petit.
- El P4 és a l'antiga aula de música. L'aula de música és a l'antiga aula de 2nA (a la segona planta)
- Els alumnes de 2n són a la primera planta en comptes de a la segona.
- El 3rA és on hi havia 2nB i 3r B on hi havia el 3r del curs passat.

Tota la informació sobre horaris i normes generals de l’escola les podeu llegir al dossier del curs que l’escola va lliurar ahir a tots els alumnes.

3 de set. 2010

A PARTIR DEL 15 DE SETEMBRE ES PODEN SOL•LICITAR A L’AJUNTAMENT ELS AJUTS PELS LLIBRES DE TEXT

Del 15 de setembre al 15 d'octubre de 2010, les famílies amb fills o filles empadronats a Sant Feliu que cursin estudis d'educació infantil (P3, P4 i P5) o primària (de 1er a 6è) a qualsevol centre escolar públic o concertat de Catalunya podran sol·licitar ajuts per a l'adquisició de llibres de text per al curs 2010-2011. Aquest és el quart any consecutiu que l’Ajuntament de Sant Feliu concedeix aquests ajuts, els quals s’estableixen en 20 euros per alumne d'educació infantil i 25 euros per alumne d'educació primària.

Podeu fer la sol·licitud via Internet a www.santfeliu.cat/ajuts o bé presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, que és oberta de dilluns a divendres, de 8 a 20 h.

FALTEN 3 DIES PER COMENÇAR EL NOU CURS 2010-2011

Després de més de dos mesos de vacances, les escoles de Catalunya tornaran a obrir les seves portes per acollir als infants el proper dimarts, 7 de setembre. El Gaudí òbviament no en serà cap excepció i per fi!! tots tornarem veritablement a la rutina diària amb els nostres fills i filles a classe. Recordeu que les classes comencen a les 8.45 h i que els alumnes de P3 faran els tres primers dies de classe l'horari d'adaptació.
Sigueu tots benvinguts al nou curs escolar 2010-2011 que ja comença!

21 de juny 2010

JA TENIM EL SEGON NÚMERO DE LA REVISTA DRAGONS

S'acaba el curs i des de l'AMPA hem pensat acomiadar-lo publicant el segon número de la revista DRAGONS del GAUDÍ, la publicació digital de l'associació amb la que pretenem informar les famílies de les principals activitats i projectes que tenen lloc a l'escola Gaudí.

El primer número de la revista va sortir al gener de 2010 i ara tenim el plaer de presentar-vos un nou exemplar que esperem us sembli interessant. Com sempre, esperem les vostres opinions, aportacions i idees per millorar en el proper número!

Consulteu aquí el 2n número Revista Dragons

17 de juny 2010

RESULTATS DE LA PROVA DE SISÈ DE PRIMÀRIA

Ahir es van fer públics els resultats de les proves realitzades els dies 5 i 6 de maig pels alumnes de 6è de primària a tot Catalunya. Dels resultats de les proves, realitzades a instàncies del departament d’Educació de la Generalitat, es poden treure les següents conclusions a nivell general:

- Un terç dels alumnes catalans que ara fan sisè i que l’any que ve començaran l’institut NO TENEN els coneixements mínims en matemàtiques, català, castellà i, sobretot, en anglès.

- En xifres generals, el 23,40% dels alumnes no han assolit el nivell en matemàtiques; el 28,40 % no assoleixen el nivell en català; en castellà no tenen el nivell el 29,80% dels alumnes; i en anglès, les xifres són pitjors ja que no arriben al nivell mínim el 35,50%.

- Es constata que el nivell socioeconòmic de les famílies és el principal condicionant dels resultats acadèmics dels fills.

- Els alumnes de les escoles privades i concertades tenen un nivell més alt de coneixements que els de les escoles públiques (on, per cert, es concentren la majoria d’alumnes estrangers, els que, en general, tenen més dificultats).

- Segons el conseller Ernest Maragall els “mals resultats” es deuen a l’augment de l’exigència de les proves, que han incorporat un dictat i l’anglès.

Els resultats de les proves es faran arribar a cada centre el 28 de juny. Abans, el dia 21 de juny, les famílies amb fills o filles que han fet la prova rebran els resultats particulars a casa. I és que els resultats són confidencials.


Consulteu al nostre apartat RECULL DE PREMSA les notícies aparegudes sobre el tema en alguns diaris.

16 de juny 2010

ES BUSQUEN PARES I MARES QUE COL·LABORIN A L'AMPA

Des de fa un parell de dies heu pogut veure penjats en diferents llocs de l'escola uns cartells que esperem us hagin cridat l'atenció on posa 'ES BUSQUEN PARES i/o MARES...'. Els cartells són ni més ni menys que una crida dels qui formem l'AMPA a tots els pares i mares amb fills/es al Gaudí per demanar-vos la vostra col·laboració i implicació amb l'associació.

Per què necessitem gent nova? Doncs perquè a l'AMPA tenim projectes molt interessants - alguns ja estan en marxa però cal més gent per garantir la seva continuïtat - i d'altres són nous i estan al calaix perquè ens falten mans i caps pensants per dur-los a terme.


Animeu-vos i col·laboreu a l'AMPA! Tots tenim obligacions i poc temps lliure però l'esforç que pugueu fer us compensarà tant a vosaltres com als vostres fills i filles.

Només heu de passar-vos per l'AMPA, trucar-nos per telèfon al 93 685 52 73 (a les tardes, de dilluns a dijous) o bé enviar-nos un e-mail a ampagaudi@gmail.com.

15 de juny 2010

LLIBRES DE TEXT PER CURSOS I PREUS

Adjuntem a continuació la relació de llibres de text que es corresponen amb cadascun dels nivells per al proper curs 2010-2011. A cada document trobareu el nom dels llibres, l'editorial i el preu.

Recordeu que la reserva dels llibres s'ha de fer a la llibreria Jossa com a màxim aquest divendres 18 de juny i que en concepte de paga i senyal heu de fer un pagament de 30 €. Cal portar el comprovant del banc del pagament de la quota de soci de l'AMPA pel curs vinent per tal que us apliquin el 13% de descompte en el preu dels llibres.

LA FESTA DE FI CURS SE CELEBRARÀ EL 22 DE JUNY

El dimarts 22 de juny és l´últim dia de classe del curs 2009-2010. Per celebrar-ho, un any més l’AMPA ha organitzat una festa al pati de l’escola oberta a tots els nens i nenes i a les seves famílies.

La festa, que començarà a les 17 h, tindrà diferents inflables. Aquest any, com a novetat, hi haurà un rocòdrom perquè els més grans puguin practicar l’escalada. Una altra de les novetats serà un futbolí humà, una atracció molt divertida que simula el típic futbolí de fusta però a tamany gegant. Aquells que ho vulguin podran aprofitar també la festa per pujar a una mini bicicleta. A més, al pati també es podrà participar en els diferents tallers que organitza l’Esplai Diversitat Lúdica.

Sens dubte, un dels moments més esperats de la tarda serà la festa de l’escuma, que permetrà a grans i petits refrescar-se i jugar envoltats d’una gran sabonera. Us recomanem que els infants portin banyador i calçat adequat per mullar-se i no relliscar. I si podeu porteu una tovallola de casa per eixugar-los perquè al final surten xops de cap a peus!

D’altra banda i, com ja és habitual, durant la festa actuaran els nens i nenes del grup de ball Pocket’s que dirigeix el José Antonio Real.

Durant tota la tarda l’AMPA oferirà un servei de bar dins el pati on es vendran refrescs. Recordeu que els alumnes de l’escola tenen una consumició gratis, així que no oblideu portar el tiquet que se’ls va entregar uns dies abans.

AL MATÍ, JOCS D’AIGUA AL PATI: Recordeu a més, que el mateix dia 22 al matí, a l’escola es faran jocs d’aigua i també hi haurà paradetes d’activitats manuals. La Direcció ha demanat la col·laboració dels pares i mares per ajudar en els jocs que es faran des de les 9.45 fins les 11.30 h. Aquí teniu el document que heu de lliurar als tutors dels vostres fills i filles si voleu participar.

11 de juny 2010

EL GAUDÍ COMPTA AMB EL SEU PROPI EQUIP DE GIMNÀSTICA RÍTMICA

Cinc alumnes del Gaudí, les quals fa dos anys que practiquen gimnàstica rítmica a l’escola com a activitat extraescolar entrenades per la Núria Pastor (del Club Rítmica Sant Feliu), han format aquest any un equip de competició. Les membres de l’equip són l’Emma Hernández, de 3r curs, i la Mireia Hernández, l’Alba Torres, la Camila Techera i la Romina Techera, totes de 4rt curs. Les nenes han competit en la categoria de benjamí en la modalitat de mans lliures. En concret, han participat en tres proves: a Vilafranca del Penedès van quedar en onzena posició sobre un total de 26 conjunts participants; a El Prat van quedar les vuitenes sobre 17 equips i a Montmeló, van ocupar la posició 13 sobre un total de 18 participants. Felicitats a totes i endavant amb la iniciativa!

D’altra banda i, aprofitant que parlem de gimnàstica rítmica, aquest dissabte, 12 de juny, a partir de les 9 h i fins les 13 h es celebrarà el Festival de fi de curs del Club Rítmica Sant Feliu, en el marc del qual actuaran les nenes que practiquen aquest esport a l’escola Gaudí com a activitat extraescolar.

10 de juny 2010

LLIBRES DE TEXT I XANDALLS PEL CURS VINENT

Un any més des de l'AMPA posem en marxa la campanya de llibres de text. Aquest any però amb la gran novetat que pel curs 2010-2011 molt probablement a la nostra escola començarem a reutilitzar alguns dels llibres. Si la Generalitat aprova el projecte 'Gaudí és compartir' (el termini per fer-ho finalitza el 31 d'agost) la nostra escola reaprofitarà, de moment, un dels llibres de text de cada curs de Primària.

Aquí teniu el DOSSIER INFORMATIU amb tota l'explicació sobre la campanya de llibres de text. És un document llarg però fàcil d'entendre i és molt important que el llegiu.

Us resumim a continuació els principals temes del document:
  • Explicació del projecte 'Gaudí és compartir' i què cal fer per participar-hi: el requisit principal és fer-se soci de l'AMPA i signar el compromís de participació. La participació és lliure i gratuïta. La quota de soci de l'AMPA del curs 2010-2011 és de 17 € per família.
  • Campanya de llibres 2010-2011 i llistat de cada curs: la reserva de llibres es farà a la llibreria Jossa i costa 30€ (cal portar el comprovant de pagament de la quota de soci). Els socis de l'AMPA tindran un 13% de descompte en els llibres i també en el material escolar. La data límit per fer la reserva de llibres és el 18 de juny.
  • Compromís de participació en el projecte 'Gaudí és compartir'. Cal signar el full de compromís i lliurar-lo a l'escola els dies de la recollida de llibres (7, 8 i 9 de juliol).
  • Decàleg per als alumnes que participin en el projecte.
  • Butlleta d'inscripció de socis (a omplir només per les famílies que no eren sòcies l'any passat).
  • Informació per a la compra dels xandalls de l'escola. Ja es poden fer comandes de roba esportiva. La principal novetat és la incorporació d'una samarreta blanca de màniga de llarga.
  • Instruccions per fer els pagaments als caixers automàtics de Caixa del Penedès.

Per resoldre els dubtes que us puguin sorgir sobre el projecte 'Gaudí és compartir', l'equip de responsables del projecte ha elaborat un document amb les PREGUNTES MÉS FREQÜENTS. Consulteu-lo aquí.

3 de juny 2010

LA JUDIT SERRANO, DE 1R B, ÉS CAMPIONA DE CATALUNYA DE RÍTMICA

El dissabte passat, 29 de maig, la Judit Serrano, alumne de 1r B de la nostra escola, va guanyar el Campionat de Catalunya en Edat Escolar de Gimnàstica Rítmica que es va disputar a Girona. La Judit, que té set anys, va competir en la categoria pre-benjamí i en la modalitat de mans lliures amb el Club Rítmica Sant Feliu. De fet, ja fa unes setmanes els que la coneixem vam saber les bones classificacions que havia obtingut en la segona fase del Campionat (el 10 d’abril a Vilanova del Camí), on va quedar en segona posició, i també el quart lloc que va aconseguir en la primera fase del Campionat (el 7 de març a Figueres).

Esperem que la Judit segueixi entrenant i gaudint d’aquest esport, en el qual es va iniciar precisament a l’Escola Gaudí on va apuntar-se fa un parell d’anys a l’activitat extraescolar de rítmica, tot i que des de març de 2009 entrena amb el Club Rítmica Sant Feliu.

Moltes felicitats a la campiona i a la seva família!

31 de maig 2010

L'ESCOLA S'ENGALANA PER LES JORNADES CULTURALS

El passat divendres 28 de maig, va tenir lloc la cloenda de les XXenes Jornades Culturals. Com ja és tradició es van donar els premis del Joc de pistes, dels enigmes i altres. Però pels pares, mares i familiars que van assistir a l'acte sens dubte el millor de tot va ser poder veure la feina que han fet els alumnes en els diferents tallers organitzats a cada curs amb motiu de les Jornades. I com no, la decoració tan fantàstica de l'escola! El mural amb les fotografies de tots els alumnes i el seu desig particular sobre que volen ser de grans el recordarem durant molt de temps. I les fotografies dels professors i professores de petits va ser d'allò més original!


Enhorabona a l'equip de mestres per la iniciativa i per la feina feta (que segur ha estat molta). I moltes gràcies per haver-nos fet gaudir un any més de les Jornades Culturals en família! Us animem a seguir endavant i a trencar-se el cap per superar-vos l'any que ve!

25 de maig 2010

CLOENDA DE LES XXenes JORNADES CULTURALS

El curs escolar s’està acabant i prova d’això és la celebració de la cloenda de les Jornades Culturals que aquest any es celebra el proper divendres, 28 de maig. Com ja és tradicional, es tracta d’una celebració oberta a la participació de les famílies.

Us resumim a continuació el programa d’actes que ens ha comunicat l’escola:

15.40 h Inici de la festa (repartiment de premis del Joc de pistes, dels Enigmes i del Concurs de cartells i interpretació de la cançó ‘Quan seré gran’)

16.20 h Els familiars poden anar a les classes a buscar els seus fills i filles i visitar l’escola

16.30 h Visita de les exposicions de treballs realitzats pels alumnes i del mural ‘Què vull ser de gran?’

No us ho perdeu!

12 de maig 2010

EL 7 DE JUNY COMENÇA LA JORNADA INTENSIVA

La Direcció de l'escola ens ha comunicat que la jornada intensiva (o continuada, com preferiu) es posarà en marxa el dilluns, 7 de juny. Així, a partir d'aquest dia els nostres fills i filles faran l'horari lectiu des de les 8.45 h fins les 13 h.

Com cada any però, i especialment per a les famílies que utilitzen el servei de menjador, s'ofereixen dos horaris de sortida:

  • 1a opció: horari de menjador de 13 a 15 h. Preu= 72,60 €
  • 2a opció: horari de menjador de 13 a 16 h. Preu = 82,80 €
Al marge d'aquestes opcions, per a les famílies que ho necessitin hi haurà disponible també un servei d'acollida de 16 a 16.45 h al preu de 18 €.

Els infants que es queden al menjador hauran de lliurar signat el full informatiu que va donar l'escola amb l'opció triada abans del 21 de maig.

ESTALVIEM EN LLIBRES AMB EL PROJECTE “GAUDÍ ÉS COMPARTIR”

A principi de curs ja es va anunciar i aprovar a l’assemblea de l’AMPA la voluntat d’engegar un projecte de socialització de llibres a l’escola. Doncs bé, tot i que encara no podem dir que sigui una realitat al 100%, el cert és que el projecte ja està en marxa. Es va aprovar la proposta realitzada per l’AMPA en el darrer Consell Escolar i fa unes setmanes varem presentar el projecte, que hem batejat amb el nom “Gaudí és compartir”, a la Generalitat amb l’objectiu de sol·licitar una subvenció que ens permeti engegar-lo el proper curs escolar.

En què consisteix el projecte? Es tracta de reaprofitar els llibres de text de manera que un mateix llibre s’utilitzi diversos anys per alumnes diferents.

Tenim un doble objectiu:
Reduir la despesa de les famílies en llibres de text i fer més sostenible i ecològica l’escola.

Començarem a poc a poc:
- Cada any l’escola (mitjançant la subvenció de la Generalitat) comprarà un dels llibres de text de la relació de llibres de cada curs de Primària (seran 25 llibres per curs o 50, si hi ha dos classes). Aquests llibres seran propietat de l’escola i es deixaran en concepte de préstec a les famílies que decideixin participar en el projecte.
- La participació és lliure i gratuïta. Només cal ser soci de l’AMPA i signar un compromís de cuidar el llibre i retornar-lo en bon estat a final de curs.
- L’objectiu és anar incorporant cada any nous llibres al projecte fins que al final les famílies només hagin de comprar els quaderns d’exercicis.

Com participar:
A la campanya de llibres us informarem de què cal fer per apuntar-se al projecte i de quins seran els llibres a socialitzar en el curs vinent.

Però atenció, tot això només serà possible en cas que la Generalitat ens doni la subvenció, que confiem que sí que ho farà.